Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Милфьой с патладжан и тиквички

Милфьой с патладжан и тиквички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Милфьой с патладжан и тиквички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
04/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
"Зеленчукови изкушения за любителите на ароматните ястия"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. голям
  • тиквички - 1 бр. голяма
  • скаморца - 150 г (вид сирене)
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • доматено пюре - 200 мл
  • майорана - 1 щипка
  • зехтин - 1 к.ч.
  • топла вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана и тиквичката по дължина. Изпечете ги на грил тигана и след това овкусете със сол и малко зехтин.

Бланширайте доматите за няколко минути във вряща вода. Обелете ги, почистете от семето и нарежете на малки кубчета.

В тиган с една кафяна чашка зехтин запържете ситно нарязаните скилидки чесън. Прибавете кубчетата домати и доматеното пюре. Излейте една кафяна чашка топла вода. Подправете със сол и щипка пресен майоран. Гответе соса до сгъстяване.

Покрийте тавичка с хартия за печене. Намажете я с малко зехтин.

Започнете да редите ред патладжан, сложете от доматения сос и поръсете с настърганата скаморца. После ред тиквичка и пак доматен сос, скаморца.

От посочените по количество продукти може да наредите две порции от ястието.

Запечете на 200°C в предварително загрята фурна за 10 мин.

Поднесете ястието топло, но и охладено е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: