Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Антипасти»Бързи пармезанови тиквички

Бързи пармезанови тиквички

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Бързи пармезанови тиквички
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
3 / 4
06/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"От днес това са любимите ни тиквички с пармезанова коричка - който ги опита, ще разбере защо"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • галета - около 200 г
  • пармезан - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете тиквичките. Нарежете на правоъгълници /пръчици/.

Залейте със зехтина и разбъркайте.

В дълбока купа смесете галетата, пармезана, солта, черния пипер и ригана.

Разбъркайте и оваляйте тиквичките. Подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Загрейте предварително фурната на 220 градуса и печете за около 20 минути.

Поднесете панираните тиквички на фурна с фин млечен сос.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#234774
Потребител#234774
лесно и вкусно
08.07.2019 19:30
1