Агнешка чорба от врат

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Агнешка чорба от врат
Снимка: Н.Акифова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За месото
  • агнешки врат - 1 кг с кост
  • сол - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 на зърна
  • лук - 1 глава
  • За запръжката
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л. ако е нужна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • нахут - 1 бр. консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме месото в една тенджера и доливаме догоре вода, добавяме вътре сол, лук, дафинов лист и черен пипер на зърна и слагаме на котлона на слаб огън, след два часа месото вече е готово, проверявате, ако се отделя от коста, значи е готово.

След това разделяте месото от коста, прецеждате бульона и връщате на котлона.

Добавяте вътре една консерва нахут и правите запръжка.

Загрявате олио в един тиган и слагате брашно, доматен концентрат и червен пипер и запържвате малко, след това добавяте при месото с бульона добавете черен пипер и сол при нужда към вашата агнешка чорба от врат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: