Агнешка чорба от врат

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
226
2k
756
540
1
06/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 347
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • За месото
  • агнешки врат - 1 кг с кост
  • сол - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 на зърна
  • лук - 1 глава
  • За запръжката
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л. ако е нужна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • нахут - 1 бр. консерва
* мерки и количества
Агнешка Супа

Начин на приготвяне

Слагаме месото в една тенджера и доливаме догоре вода, добавяме вътре сол, лук, дафинов лист и черен пипер на зърна и слагаме на котлона на слаб огън, след два часа месото вече е готово, проверявате, ако се отделя от коста, значи е готово.

След това разделяте месото от коста, прецеждате бульона и връщате на котлона.

Добавяте вътре една консерва нахут и правите запръжка.

Загрявате олио в един тиган и слагате брашно, доматен концентрат и червен пипер и запържвате малко, след това добавяте при месото с бульона добавете черен пипер и сол при нужда към вашата агнешка чорба от врат.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар