Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Гъби на тиган с чесън и кашкавал

Гъби на тиган с чесън и кашкавал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Гъби на тиган с чесън и кашкавал
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
16 мин.
Порции
2
"Какво ще кажете за едни ароматни гъби на тиган, приговени набързо, защото и ние сме съгласни да ги опитаме"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г печурки
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 20 - 25 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • риган - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 90 - 100 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите от външният им слой. Не е добре да се мият, защото поемат вода, но все пак, ако е неизбежно, трябва да се направи за кратко и под течаща вода, а не да се накисват. В случая е добре да се измият, защото ще използваме и пънчетата, а те по-трудно се белят.

Нарежете на надлъжни филийки печурките, а чесъна обелете и нарежете на тънки кръгчета.

Загрейте маслото и зехтина и в тях сложете първо чесъна и секунди след това - гъбите. Тиганът трябва да е широк и по възможност продуктите да са на един пласт, а не на купчинка. Това е нужно, за да се запечатват гъбите, да се пържат, а не задушават или варят, тъй като ще пуснат течност. Тогава биха се свили много и не остават така крехки и вкусни.

Гответе само няколко минутки- 3-4, разбърквайки от време на време. Ще се образува сосче, но то по-лесно ще се изпарява и ще остане малко, колкото е нужно, за да останат сочни.

Подправете гъбите на тиган със малко сол, черния пипер и ригана и сипете в чиния. Отгоре настържете кашкавал и поднесете топли.

Тези гъби на тиган с чесън и кашкавал са бързо и чудесно мезенце!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#234774
Потребител#234774
лесно и вкусно
09.07.2019 17:55
1
1
Покажи всички подкоментари