Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Богата пълнена питка Изкушение

Богата пълнена питка Изкушение

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Богата пълнена питка Изкушение
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
07/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
115 мин.
Порции
12
"И както името подсказва - това не е питка, за хора, които постят или пазят диети - тя е за онези, които искат да се отдадат на изкушенията"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр. (1 жълтък за намазване)
  • захар - 2 с.л
  • сол - 1 с.л
  • олио - 100 мл.
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • брашно - около 1.300 г
  • масло - 100 г за намазване на корите
  • плънка:
  • лютеница - 1 ч.ч.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • кашкавал - 300 г
  • краве сирене - 100 г
  • шунка - 200 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с малко топло прясно мляко, захарта и малко брашно.

Пресейте брашното и замесете хубаво гладко тесто, оставете да втаса.

Когато е готово, го разделете на 2 еднакви части и една по малка топка тесто за декорацията. Едната част тесто разделете на 4 и разточете 4 малки обли кори с диаметър около 22 см. Подредете една върху друга, като ги мажете с масло и поръсвате със натрошено сирене без последната.

Разрежете ги на 12 части като центъра остава цял, усучете всяко листо в една посока, притиснете с дървено шишче за по добра визия и края свийте отдолу.

Другата част тесто разточете на голяма кора, намажете с лютеница и кетчуп, сложете парчета шунка, като ги застъпвате, и настърган кашкавал. Ако имате гъби, може да добавите.

Завийте на руло и нарежете на малки рулца, подредете ги по края на тавата, останалите крайчета оставете за декорация отгоре. Малката част тесто разточете на много малки 4 обли кори, намазани с масло, една върху друга и разрязани на 4 части.

Всеки триъгълник разрежете по средата и промушете от долу нагоре. Получените листенца поставете отгоре, както на вас ви хареса. Оставете питката да втаса и намажете с разбит жълтък и сусам.

Печете пълнената пита в загрята фурна на 160 градуса за около 45 минути, като накрая изваждате и поръсвате отгоре с настърган кашкавал. Връщате във фурната само за да се разтопи кашкавалът.

Опитайте тази пълнена питка, на която няма да можете да устоите!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: