Апетитна подправка по русенски (Анджика)

30/08/2019
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо727
  • Преглеждания за месеца547
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • люти чушлета - 250 г
  • чесън - 400 г
  • оцет - 500 мл (6 %)
  • червени чушки - 1 ½ кг сладък пипер
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • сол - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С месомелачка смелете чушлетата, чесъна и сладкия червен пипер.

Смесете ги със захарта, солта и оцета и бъркайте на котлона, докато захарта и солта се разтворят.

Разсипете горещата подправка в бурканчета от бебешки храни (190 г), затворете ги и ги обърнете върху капачките, докато изстинат бурканчетата с апетитката.

Подправката е течна и са достатъчни 2-3 малки лъжички за овкусяване на ястия с ориз, картофи, зеле и други, за които прецените.

Посочените количества продукти са за една доза, с която се пълнят около 14 бурканчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар