Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Апетитки»Апетитна подправка по русенски (Анджика)

Апетитна подправка по русенски (Анджика)

Апетитна подправка по русенски (Анджика)2 / 2
30/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

  • люти чушлета - 250 г
  • чесън - 400 г
  • оцет - 500 мл (6 %)
  • червени чушки - 1 ½ кг сладък пипер
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • сол - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С месомелачка смелете чушлетата, чесъна и сладкия червен пипер.

Смесете ги със захарта, солта и оцета и бъркайте на котлона, докато захарта и солта се разтворят.

Разсипете горещата подправка в бурканчета от бебешки храни (190 г), затворете ги и ги обърнете върху капачките, докато изстинат бурканчетата с апетитката.

Подправката е течна и са достатъчни 2-3 малки лъжички за овкусяване на ястия с ориз, картофи, зеле и други, за които прецените.

Посочените количества продукти са за една доза, с която се пълнят около 14 бурканчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: