Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Тапас с хамон и тиквички

Тапас с хамон и тиквички

Тапас с хамон и тиквички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7
"Само колкото да ги опитате - наслаждавате се, без да прекалявате обаче"

Необходими Продукти

  • тиквичка - 1/2 бр.
  • хамон - 50 г
  • сирене - 50 г
  • босилек - 4 - 5 бр. листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичката на колелца. Посолете и оставете за 10 минути.

Оваляйте всяко кръгче в брашно и изпържете в тиган с олио.

Извадете и оставете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Нарежете сиренето на квадрати.

В чиния сложете едно колелце тиквичка, отгоре сложете парче хамон.

Затворете с друго колелце тиквичка.

Поставете парче сирене, листо босилек и забодете клечка за зъби в средата на всяко.

Поръсете тапасите с малко зехтин и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: