Картофи с кайма и грах на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
09/07/2019
"Лесно, вкусно и непретенциозно предложение за хапване, от което без съмнение ще се възползвате "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 581
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи - 1.500 г
  • кайма - 500 г
  • грах - 200 г замразен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 30 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 0.5 ч.л.
  • вода - 200 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. В тава поставете маслото и разтопете, прибавете нарязаните лук и чесън, запържете до омекване.

Добавете каймата и запържете, налейте 100 мл топла вода и варите, докато остане ястието на мазнина.

Поръсете го с черния и червен пипер, разбъркайте и прибавете картофите, предварително нарязани на малки кубчета, граха и останалото количество топла вода, разбъркайте.

Покрийте тавата с капак или ако няма такъв - с алуминиево фолио, и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 40 минути.

След което премахнете капака (фолиото) и разбъркайте ястието.

Върнете тавата с картофи, грах и кайма във фурната и допичате за около 10-15 минути, за да се изпари течността, която е останала - ястието трябва да е сухо.

Сервирайте топло с 1-2 с.л. кисело мляко.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар