Крем Пастелера с праскови

10/07/2019
"Удоволствието ви е гарантирано - от първата до последната лъжичка "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо568
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 50 мл мляко, а останалото смесете в купата на пасатора с обелените и нарязани на малки парчета праскови. Пасирайте добре, докато получите гладка смес.

Изсипете в малка касерола, добавете захарта и ванилията. Сложете на котлона на средна степен и изчакайте да загрее.

През това време, в малка купичка налейте останалото мляко. Добавете царевичното нишесте и двата жълтъка. Разбийте с тел.

Махнете крема от котлона и на тънка струйка налейте млякото с жълтъците. Върнете на котлона и изчакайте да се сгъсти до желаната гъстота.

Разсипете в купички и покрийте всяка със стреч фолио (плътно). Изчакайте да изстине и оставете в хладилника за няколко часа.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар