Моята сполучлива домашна пица

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435757
10/07/2019
"Магическите думи, които може да накарат всички да седнат на масата на мига са Пицата е готова "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 072
  • Преглеждания за месеца196
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като в купа счукваме яйцето (1 бр.), разбиваме и към него прибавяме кисело мляко (1/2 ч.ч.), олио (1/2 к.ч.), бакпулвер (1 к.л.), мая (1 с.л.), оцет (1/2 к.л.), сол (1 к.л.) и захар (1 ч.л.). Наливаме и леко затоплена вода. Разбъркваме хомогенно и постепенно, слагаме брашно, докато получим гладко, еластично, нелепнещо тесто.

Завиваме с кърпа или домакинско фолио и оставяме да втаса. Приготвяме съставките за гарниране. Нарязваме македонската наденица на парченца, нарязваме и киселите краставички. Гъбите на ситно.

Втасалото тесто разточваме на голям кръгъл блат и слагаме в голямата тава на фурната, върху намазана с мазнина хартия за печене.

Печем блата до бледо-розово в предварително загрята на 180 градуса фурна. Когато е готов, изваждаме тавата от фурната и намазваме блата с кетчуп или доматено пюре.

Подреждаме другите продукти - македонската наденица, краставичките и гъбите. Наръсваме с настърган ситно кашкавал.

Ръсваме чубрица, риган и лют червен пипер по вкус. Запичаме пицата с горно нагряване във фурната до зачервяване на кашкавала.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар