Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа и направете кладенче, в което сипете леко затоплената вода. В нея натрошете маята и сложете щедра щипка захар. Разбъркайте и оставете да се активира маята за 5-6 минути.
Налейте олиото, сложете солта в брашното и замесете гладко и еластично тесто. Ако е нужно си добавете брашно при месенето, но по-малко, за да остане тестото пухкаво, меко, но нелепнещо.
От него оформете 8 топчета и всяко сплесквайте с длани, слагайте в центъра пълнеж от моцарела с чери доматче и риган, моцарела с маслини или пастет.
Съединявайте краищата, като сгъвате навътре кръга и запечатвате добре в центъра, където се съединява тестото.
Подредете хлебчетата в тавичка покрита с хартия за печене или намазнена леко. Оставяйте разстояние между тях.
Така оставете да бухнат за 30-40 минути.
Печете пълнените хлебчета в загрята на 185 градуса фурна за 25 минути или до златист загар.
*Аз пека на два пъти, за да съм сигурна, че няма да слепнат едно за друго.
Добър апетит!