Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Моите сполучливи пълнени хлебчета

Моите сполучливи пълнени хлебчета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Моите сполучливи пълнени хлебчета
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 9
11/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"В сърцето ни винаги има място за още едно пълнено хлебче, а в стомаха за съжаление няма"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • вода - 220 мл
  • мая - 25 г жива
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 60 мл
  • моцарела - 125 г
  • чери домати - 3 - 4 бр.
  • маслини - 5 - 6 бр. черни или зелени
  • пастет - по избор
  • риган - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и направете кладенче, в което сипете леко затоплената вода. В нея натрошете маята и сложете щедра щипка захар. Разбъркайте и оставете да се активира маята за 5-6 минути.

Налейте олиото, сложете солта в брашното и замесете гладко и еластично тесто. Ако е нужно си добавете брашно при месенето, но по-малко, за да остане тестото пухкаво, меко, но нелепнещо.

От него оформете 8 топчета и всяко сплесквайте с длани, слагайте в центъра пълнеж от моцарела с чери доматче и риган, моцарела с маслини или пастет.

Съединявайте краищата, като сгъвате навътре кръга и запечатвате добре в центъра, където се съединява тестото.

Подредете хлебчетата в тавичка покрита с хартия за печене или намазнена леко. Оставяйте разстояние между тях.

Така оставете да бухнат за 30-40 минути.

Печете пълнените хлебчета в загрята на 185 градуса фурна за 25 минути или до златист загар.

*Аз пека на два пъти, за да съм сигурна, че няма да слепнат едно за друго.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: