Начин на приготвяне
Смесете в купа пудрата захар, яйцето, киселото мляко и лимонената захар. Добавете омекналото масло и започнете да прибавяте на порции брашното. Постепенно замесете меко тесто. От него оформете 18-20 топчици и разстелете внимателно всяка от тях във формичка за тарталети. Не е необходимо да намазнявате формичките.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 мин.
Извадете тарталетите от формичките и ги оставете настрани да се охладят.
През това време пригответе крема. Смесете в подходящ съд царевичното нишесте, захарта, ванилията и студеното прясно мляко. Разбърквайте до получаване на еднородна смес и сложете на котлона на среден огън, като не спирате да бъркате, докато сместа се сгъсти. Щом това стане снемете от огъня и оставете да се охлади.
Разбийте сметаната и пудрата захар и добавете на части при непрекъснато разбиване с миксер, вече изстиналия крем.
Сложете на котлона водата и кафявата захар и ги оставете да заврят. Потопете за 2-3 секунди всяка тарталета в така получения сироп.
Подредете тарталетите в подходяща чиния и сложете по 1 с.л. от крема във всяка. Декорирайте с плодчета.
Може да се консумират веднага или да се съхранят в хладилник.