Шоколадов мус в микровълнова

27/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Начупеният шоколад за шоколадовия мус се слага в купичка за сос и се разтопява за 1 ½ мин при 600 Вт, без да се похлупва. Разбърква се един–два пъти.

В стъклена купа се слагат яйцата, водата и ликьорът, разбиват се добре и се държат 3 мин при 180 Вт. Разбъркват се няколко пъти.

Двете маси се смесват.

Сметаната се разбива на сняг, отделя се мляко за гарниране и първо се прибавя 1/3 към шоколадовата смес, а след това и останалата част.

Шоколадовият мус в микровълнова се гарнира със сметана.

ВРЕМЕ: 1 ½ мин при 600 Вт, 3 мин при 180 Вт

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар