Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Млечни бухти - млечен патар

Млечни бухти - млечен патар

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Млечни бухти - млечен патар2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Избираме да живееем рисковано, затова ще хапнем до насита пържени бухти, поръсени с много, много пудра захар"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • яйца - 4 бр
  • захар - 20 г пудра захар
  • прясно мляко - 500 - 600 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата с пудрата захар, содата и солта. Като бъркате непрекъснато добавете затопленото мляко.

Започнете да добавяте и брашното, докато получите гъсто тесто.

Покрийте съда и оставете на топло за 3-4 часа.

Сгорещете олиото и с лъжеца загребвайте от мазнината и пускайте вътре.

Извадете готовите бухти върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина и поднесете поръсени с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ani
Ani
И за какво трябва да стои на топло 3-4 часа след като е със сода??????Питам защото ми е интересно и нямам отговор.
17.09.2013 09:11
1