Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба по мераклийски

Рибена чорба по мераклийски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Рибена чорба по мераклийски
Снимка: Зори
2 / 5
12/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Всичко, което правите, трябва да го правите с много мерак, това с пълна сила важи и за рибената чорба"

Необходими Продукти

  • филе сьомга - 300 г обезкостено, без кожа
  • пълнозърнест хляб - 1 тънка филия, стар (без кората)
  • магданоз - 1 с.л., нарязан на ситно
  • пресен лук - 1 стрък, нарязан на ситно
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 1/4 ч.л. пушен
  • риган - 1/2 ч.л., сух
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за овалване
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • картофи - 3 бр.
  • целина - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата от сьомга се минават през месомелачка. Към смляната рибна кайма се добавят нарязаните на много ситно пресен магданоз и пресен лук, сол, черен пипер, сух риган, пушен червен пипер, яйцето и предварително натопената във вода филия стар пълнозърнест хляб.

Каймата се омесва два пъти хубаво, покрива се и се прибира в хладилник за час, за да се овкуси. След това се омесва още веднъж и от нея се оформят с навлажнени ръце малки топчета.

Рибните топчета се овалват в малко брашно, изтупват се от излишното количество и се изпържват в тиган с маслото за няколко минутки и от двете страни.

Картофите, целината, лука и морковите се обелват и нарязват на ситни кубчета.

В тенджера се слагат картофите, морковите, целината, лукът и дафиновите листа, олиото, солта и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Вари се около 30 минути на умерен котлон или до сваряването на продуктите.

След това се добавят кюфтенцата от сьомга и след още десетина минути обелените и нарязани на малки кубчета домати (без семките) и нарязаната на ситно люта чушка (предварително изчистена от семената).

Оставя се на котлона да покъкри още няколко минути.

След като супата се свали от котлона, се подправя със ситно нарязания магданоз, скълцаната скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус и се сервира украсена с половин лимон.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: