Плосък ръжен хляб спирала

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
496
6k
1k
1k
3
13/07/2019
"Ръженик, какъвто не сте опивали досега - и трошичка няма да остане от него "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 348
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двата вида брашно и ги сложете в купа. Добавете щипка сол. Излейте водата с разтворената в нея мая и една с.л. мед. Започнете да месите докато получите гладко, еластично тесто.

Ако е необходимо добавете при месенето още малко брашно. Сложете тестото в купа.

Покрийте с парче найлон и кърпа. Оставете на топло докато удвои обема си.

Втасалото тесто извадете на набрашнена повърхност. От него си откъснете малко парче. Направете го на топка и поставете в застлана с хартия за печене голяма тава.

Намажете топчето с четка потопена във вода и поръсете обилно с маково семе. От останалото тесто направете еднакви по големина и тегло фитили.

Разположете ги около топчето като леко ги завиете за да се доближат едно до друго.

Поръсете хляба с брашно и с помощта на остър нож прорежете фитилите.

Изчакайте 20 минути докато се отпусне тестото. Изпечете ръжения хляб спирала на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 35-40 мин.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар