Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофи соте»Картофи соте с бекон

Картофи соте с бекон

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Картофи соте с бекон
Снимка: Галя Николова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Картофи и бекон - перфектната комбинация за бира"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • бекон - 250 г
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - няколко стръка
  • масло - 50 гкраве
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме добре картофите, обелваме ги и ги слагате да поврат в подсолена вода.

Не оставяйте картофите да стават много меки, трябва да останат полусварени.

Полусварените картофи нарязваме като за салата. Когато са готови ги прецеждаме от водата.

В тиган с няколко капки зехтин слагаме нарязания бекон. След като стане леко златист го изваждаме в чиния.

В същия тиган разтопяваме голяма бучка краве масло и в него задушаваме нарязаните на дербно лук и чесън. Добавяме картофите и нарязания на ситно копър.

Готвим около 7-8 минути, овкусете със сол и черен пипер, добавяме бекона и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: