Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Морковена салата»Морковена салата с шамфъстък и сирене

Морковена салата с шамфъстък и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Морковена салата с шамфъстък и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Удивително свежа комбинация си търси компания за по едно-две, а защо не и повече"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр. големи
  • сирене - 40 г краве
  • синьо сирене - 25 - 30 г
  • шамфъстък - 50 г без черупка
  • лимони - 1/2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • мед - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус (по желание)
  • маслини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много лесна и бърза салата, но с невероятно съчетание на вкусове и текстури. Подходяща е както за едно бързо похапване за зареждане с енергия, така и за поднасяне при изискани поводи.

Обелете и настържете морковите на едро ренде. Изцедете при тях сока от половин лимон и натрошете сирената.

Ако ядките от шамфъстък са сурови, запечете ги за много кратко на сух тиган и когато изстинат смесете със всичко останало.

Разбъркайте меда със зехтина и залейте салатата.

Опитайте и ако е нужно добавете сол, но вероятно няма да е нужно, защото сиренето придава достатъчна соленост.

По желание може да сложите и повече мед, за да контрастира.

Поднесете морковената салата украсена с черни маслини.

Добре е да се поднесе веднага след приготвяне, за да се запазят максимално крехки морковените стърготини и да не се отделя от сока им.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: