Начин на приготвяне
В тенджерка сгорещяваме краве маслото и в него задушаваме 3 минути рендосаните на ситно ренде моркови и нарязания на ситно лук.
Заливаме ги с около 2 литра гореща вода сгрята от електрическата кана. Веднага след това сипваме рендосаните на едро ренде картофи.
Подправяме с хималайската сол, черния пипер, чубрицата, сушените копър връхчета, целината и щипка куркума пожелание.
Оставяме да се вари с капак още 20 минути.
През това време си приготвяме застройката. В отделна купичка чукваме 1 яйчице и го разбъркваме, добавяме и половин кофичка кисело мляко и отночо разбъркваме.
За да изравним температурите сипваме бавно към сместа 2-3 черпака от супата и разбъркваме в купичката, а след я изсипваме внимателно в супата, като бъркаме непрестанно. След като застроим супата изключваме котлона. Готово!
Поднасяме картофената чорба, поръсена с пресен наситно нарязан магданоз.
Една българска чорба, изпълнена с наситен вкус и аромат на подправки от градината - традиционна за региона на Велинград, където картофите са на почит!
Чудно Вкусно!