Начин на приготвяне
Картофите белим, измиваме и режем на кубчета /за супа/. Оставяме настрана.
Приготвяме си бульона, като във 1.5 л вода слагаме всички зеленчуци, приготвени за него, като сме ги нарязали на ситни кубчета. Варим 10-на минутки и добавяме подправките сол, черен пипер и дафиновия лист. Варим още 10-на минутки. Готовия бульон оставяме настрана.
Зеленчуците за супата можем да блендираме или рендосаме, след което ги слагаме в тенджерка със загрято олио, леко да запържваме.
Добавяме и ситно нарязания домат плюс подправките, малко от бульона, нарязаните на кубчета картофи и разбъркваме. Варим няколко минутки, след което добавяме останалия бульон. Оставяме да къкри на слаб огън. След 10-тина 15 минутки добавяме и фидето и оставяме още 10-тинна до готовност.
По желание слагаме и зеленчуците от бульона, които са сварени, или можем да си ги съхраним, като ги пасираме и слагаме във фризер, в поставки за кубчета лед, но да имат капачета, понеже да се запази ароматът им, а и да не разпространява мирис на фризера.
Ако желаем застройка, разбиваме един жълтък с 3 с.л. кисело мляко и застройваме супата, като сме взели от готовата супа и сложили в застройката, разбъркваме и лекичко връщаме застройката в супата, като едновременно и разбъркваме, за да не ни се пресече!
Супата ни е готова!
Бон апети!
Коментари