Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Вкусна картофена супа с домашен зеленчуков бульон

Вкусна картофена супа с домашен зеленчуков бульон

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865903481
Вкусна картофена супа с домашен зеленчуков бульон3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вкусна и питателна - перфектната супа за всеки дом, за всеки ден"

Необходими Продукти

  • картофи - около 600 г
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 1 бр. средно голям
  • фиде - 2 малки шепи / около 80 - 100 г/
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • босилек
  • чили на прах - по желание
  • За зеленчуковия бульон
  • вода - 1. 5 л
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - по 1 бр. зелена и червена
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • Ако желаете застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите белим, измиваме и режем на кубчета /за супа/. Оставяме настрана.

Приготвяме си бульона, като във 1.5 л вода слагаме всички зеленчуци, приготвени за него, като сме ги нарязали на ситни кубчета. Варим 10-на минутки и добавяме подправките сол, черен пипер и дафиновия лист. Варим още 10-на минутки. Готовия бульон оставяме настрана.

Зеленчуците за супата можем да блендираме или рендосаме, след което ги слагаме в тенджерка със загрято олио, леко да запържваме.

Добавяме и ситно нарязания домат плюс подправките, малко от бульона, нарязаните на кубчета картофи и разбъркваме. Варим няколко минутки, след което добавяме останалия бульон. Оставяме да къкри на слаб огън. След 10-тина 15 минутки добавяме и фидето и оставяме още 10-тинна до готовност.

По желание слагаме и зеленчуците от бульона, които са сварени, или можем да си ги съхраним, като ги пасираме и слагаме във фризер, в поставки за кубчета лед, но да имат капачета, понеже да се запази ароматът им, а и да не разпространява мирис на фризера.

Ако желаем застройка, разбиваме един жълтък с 3 с.л. кисело мляко и застройваме супата, като сме взели от готовата супа и сложили в застройката, разбъркваме и лекичко връщаме застройката в супата, като едновременно и разбъркваме, за да не ни се пресече!

Супата ни е готова!

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартин
Мартин
Със застройката стана супер вкусна! + домашният бульон, да си призная до сега не бях правил с домашен бульон!
15.07.2019 17:29