Начин на приготвяне
Завирам водата за картофената супа на силен огън и щом закъкри, добавям лъжица сол.
По това време, когато се готвеше чорбата, си приготвих зеленчуците:
Първо измих и обелих лука и моркова. Като лука на нарязах на дребни парчета, а моркова настъргах на едро ренде.
След това пуснах зеленчуците във вряща вода и добавих олио, след това намалих и мощността на котлона.
По това време измих, обелих и нарязах картофите на малки кубчета. След като бях готова с картофите, ги добавих при останалите зеленчуци.
А когато поомекнаха зеленчуците, прибавих пиперките, които бях предварително почистила и нарязала на едро, и фидето.
Като пиперките ми бяха от консерва-домашна.
Когато фидето беше вече набъбнало, добавих пресования чесън, куркумата и изключих котлона.
След това си приготвих застройката, и в купа си разбих жълтъците и киселото мляко с телена бъркалка.
След това от горещия бульон си взех един черпак и там си сипах застройката. И след това обратно се сипва към готовата супа.
За финал и сложих следните подправки за супа: черен пипер и пресни билки, които бях предварително измила и накълцала.
Картофена супа със застройка - много вкусна и ароматна!