Начин на приготвяне
Смесете овесените ядки, лимеца, лененото брашно и бялото брашно. Разтворете маята в 1 ч.ч. вода.
Добавете захарта, солта и яйцето. Разбъркайте. Направете кладенче в сухата смес и изсипете течността.
Замесете тесто /готово е, когато спре да лепне, ако е необходимо, добавете още малко брашно/.
Покрийте тестото и го оставете да втаса. От готовото тесто направете 7-8 багети. Потопете горната част в брашно и направете разрез по дължина.
Подредете ги в тава с незалепващо покритие и изпечете в умерена фурна.
Готовите багети напръскайте с капки вода и покрийте с чиста кърпа, за да се задушат и омекнат.
Багетите с лимец и овесени ядки са готови.