Плитка от агнешки чревца и сармички

15/07/2019
"Вкусотийки от кухнята на баба - една рецепта, която си струва да бъде записана "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакваме и нарязваме на малки правоъгълници агнешкото шкембе. Чревцата измиваме на течаща топла вода, всяко едно поотделно, като внимаваме струята да премине през червото.

С около 20 см от черво омотаваме всяко едно правоъгълниче и завързваме, така че да получим малка сарма. С останалите чревца оплитаме плитка и в двата края завързваме.

В тенджера с един литър и половина вряща вода слагаме нарязана на ситно голяма глава лук, добавяме кимион, чер пипер, естрагон, джоджен. Във врящата вода пускаме сармичките и плитките и варим на бавен огън за около 40 мин.

Сервираме или като супа, или сервираме бульон консоме като супа, а плитките и сармичките - в отделна чиния, като топло предястие, с печена филийка с масло.

Източник: Dora Dundarova от Българските ястия и рецепти

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар