Начин на приготвяне
Почистените лук и печурки се нарязват на филии. Чесънът се обелва и скълцва на ситно.
Дъното на йенска тавичка се намазва с малко масло.
Пържолите се поръсват от всички страни с малко сол, прясно смлян бял, розов и черен пипер. След това с помощта на четка се намазва хубаво всяка пържола с майонеза.
Редят се в йената ред пържоли, между тях се слагат нарязаните чесън, гъби и кромид лук. Отгоре се слага още един ред пържоли и отново лук, гъби, чесън.
Маслото се разпределя равномерно между пържолите и върху тях.
Отстрани на йената се налива бирата.
Йената се захлупва и се слага в студена фурна.
Фурната се загрява на 180-200 градуса, ястието се слага на средна решетка и включен вентилатор и се пече около час, час и малко.
Пържолите стават много крехки и сочни, приготвени по тази рецепта.
При сервиране ги залейте с отделилия се сос в съда.
Добър апетит!