Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките на кубчета, без да ги белите. Хубаво е да са млади и без семки и твърде мека сърцевина. Ако е такава я издълбайте с лъжица преди да нарежете.
Накълцайте лука на ситно и го запържете за 2-3 минути в загрятото на умерен огън олио.
Добавете зелените чушки и червената, в случай че ползвате такава вместо пиперково пюре.
Сложете тиквичките, скилидките чесън, нарязани на кръгчета, сол и подправките и задушете за 10 минути.
Прибавете доматите - обелени и нарязани на кубчета. По желание може и да ги смелите или настържете. Сложете и захарта и още малко сол ако прецените, както и пиперковото пюре ако не сте сложили червена чушка преди това.Гответе под капак 20 минути.
Готовото ястие поднесете с пържени зелени чушки, яйца на очи, месо или наденица, или самостоятелно.
Добър апетит!