Патладжан бюрек със сирене и магданоз

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1484140215175
16/07/2019
"И да не кажете, че пак последни сте разбрали - ето това е най-вкусният патладжан бюрек на света "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 191
  • Преглеждания за месеца1731
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 броя
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • галета - 1 к.ч. за овалване
  • брашно - 1 к.ч. за овалване
  • сирене - 150 г.
  • магданоз - 5 стръка
  • сол - на вкус
  • олио - 1 к. ч за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите патладжани нарежете на колелца и сложете в купа със солена вода. Оставете така за около 15 минути да излезе черната вода, след което измийте и хубаво отцедете.

Разбийте едното яйце със сиренето и хубаво намачкайте с вилица, трябва да получите гъста кашичка, като сиренето е повече.

Прибавете нарязания магданоз и започнете да оформяте, като намазвате една половинка със сиренето и покривате с другата.

Разбийте другите яйца, смесете галетата със брашното и загрейте олиото. Първо овалвате в брашното с галета, после в яйца и пържите бюрека.

Ако обичате да са по-хрупкави, след потапянето в яйца отново ги потопете в галета. Пържете патладжана бюрек на умерен котлон.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар