Патладжан бюрек със сирене и магданоз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
16/07/2019
"И да не кажете, че пак последни сте разбрали - ето това е най-вкусният патладжан бюрек на света "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 377
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите патладжани нарежете на колелца и сложете в купа със солена вода. Оставете така за около 15 минути да излезе черната вода, след което измийте и хубаво отцедете.

Разбийте едното яйце със сиренето и хубаво намачкайте с вилица, трябва да получите гъста кашичка, като сиренето е повече.

Прибавете нарязания магданоз и започнете да оформяте, като намазвате една половинка със сиренето и покривате с другата.

Разбийте другите яйца, смесете галетата със брашното и загрейте олиото. Първо овалвате в брашното с галета, после в яйца и пържите бюрека.

Ако обичате да са по-хрупкави, след потапянето в яйца отново ги потопете в галета. Пържете патладжана бюрек на умерен котлон.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 35.5 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 35.5 см
14.59 лв.
11.23 лв.
Виж ››

Много удобно и качествено продълговато ренде, с което ще обработите зеленчуците за готвене за нула време. Има дръжка, която не се плъзга, предпазител и допълнителна приставка за захващане.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар