Начин на приготвяне
Пилешкото се осолява и подправя с малко червен пипер.
Слага се в тава и бутчетата се пекат от страната без кожа на 200 градуса, за 15-20 мин.
Оризът се измива с вода и се накисва в 500 мл студена вода за 20-тина минутки.
В по-дълбок тиган с олио 2 с.л. се запържват нарязаните на кубчета морков и лук за около 2 минутки.
След което добавяме отцедения ориз за около минутка, посоляваме, поръсваме с черния пипер и дафиновия лист. Заливаме с 600 мл гореща вода.
Изваждаме запечените бутчета от тавата, слагаме ориза в тавата за печене и върху него нареждаме бутчетата - с кожата нагоре.
Посоляваме ги и поръсваме леко с червен пипер.
Печем пилето с ориз в загрята фурна 150 градуса за 40 мин. в най-ниската част на фурната.
Бон Апети!