Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Оризова салата»Ориз с маслини и кисели краставички

Ориз с маслини и кисели краставички

Ориз с маслини и кисели краставички
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Постен ориз, който е отлична гарнитура или леко вегетарианско ястие"

Необходими Продукти

  • За варивото
  • ориз - 1 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • вода - 2 ч.ч.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • маслини - 1 шепа сорт Каламата
  • копър - 1/2 връзка
  • орехи - 3 - 4 супени лъжици за поръсване
  • шарлан - 1 с.л.
  • балсамов оцет - пожелание, на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в оризоварка или мултикукър, като спазваме точните пропорции! Вече сготвен го оставяме да се охлади.

Нарязваме киселите краставички на полумесеци, изрязваме месестата част от маслините около костилката, нарязваме копъра на ситно.

Добавяме тези 3 съставки към охладения ориз и подправяме със сока от буркана от киселите краставички, шарлан, щипка черен пипер и оцет балсамико пожелание!

Разбъркваме старателно и сервираме в красива чиния като салата, украсена с маслини и поръсена с натрошени орехови ядки!

Неочаквано добра комбинация от вкусове, с приятен освежаващ ефект! Веган оризова салата, подходяща за летен обяд!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: