Супа от лук и сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Супа от лук и сирене1 / 2
28/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Това не е прословутата Френска лучена супа, а един много по-вкусен вариант, който ви препоръчваме"

Необходими Продукти

  • лук - 4 средно големи глави
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 100 г краве
  • бульон - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 млю
  • вода - 500 мл гореща
  • сирене - около 200 г настъргано или на плочки
  • сухари - 10 филийки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязания лук се запържва в тенджера с маслото, като се бърка с дървена лъжица. Поръсва се с брашното и пак се разбърква, докато се получи златист загар.

Прибавете бульона, посолете при нужда, добавете черен пипер и варете 5 минути. Смесете водата с прясното мляко и излейте в тенджерата при непрекъснато бъркане. Доварете за 10 минути.

Сухарите се разпределят в чиниите, поръсва се със сиренето и се залива с готовата гореща супа.

Ако поднасяте лучена супа в глинени съдове, може да ги сложите в загряна фурна, докато сиренето се разтопи върху сухарите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: