Ориз с яйца, грах и моркови по китайски

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
778
4k
4k
1k
3
18/07/2019
"Ето какво да приготвите днес - лесно е и е много вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 239
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В оризоварка или мултикукър сваряваме предварително накиснатия ориз, с точната пропорция вода и подправки.

Китайските гъби Муар заливаме с 1 и 1/2 ч.ч. гореща вода, за да набъбнат, докато им дойде редът.

През това време в отделна купа чукваме яйцата и прибавяме подправките - хималайска сол, кимион и куркума. Загряваме шарлан в керамичен тиган с незалепващо покритие.

Изпържваме яйцата, като бъркани, ала с бързи движени, се стараем да постигнем едри парченца - типични за китайския пържен ориз.

След като са готови, ги изсипваме в отделен съд, за да изчакат реда си. Не изключваме котлона, а в същия тиган добавяме шарлан - около 3 с.л., и в него разтваряме натрошеното кубче зеленчуков бульон, 1/2 ч.л. куркума и 1/3 ч.л. джинджифил на прах - разбъркваме.

След 1-2 минутки изсипваме сварения ориз в тигана и енергично разбъркваме, за да се оцвети равномерно. След леко запържване прибавяме нарязаните на колелца 2 морковчета от туршия, грах от буркана - 4-5 с.л., и отцедените гъби Муар.

Разбъркваме равномерно, докато се запържи, след около 5 минути сипваме предварително изпържените яйчица на големи парченца. След като разбъркаме всичко заедно изключваме котлона. Ястието е готово.

Рецепта с чудноватите на вид, форма и вкус - традиционни китайски дървесни гъби!

Изключително интересен китайски пържен ориз с яйца, грах и моркови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Биляна Владова
тези гъби в България са познати под името тръбенка. Дори се берат в доста големи количества тук и се изнасят за Китай. Лично за мен са едни от най вкусните гъби.
0
0