Крем супа от грах в консерва

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
18/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо225
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • грах - 1 голяма консерва /може и от буркан
  • картофи - 1 бр. настърган
  • овесени ядки - 3 шепи, едри
  • царевично брашно - 5 с.л. пълни, фино
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - около 1.5 л
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. равна
  • джоджен - 2 ч.л. равни - сушен и ситно стрит
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • босилек - 2 щипки, сушен, ситно стрит
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера наливаме водата /може предварително да е загрята в електрическа кана, за да заври по-бързо/, както и хималайската сол и шарлана. Сипваме граха и настъргания картоф, заедно с едрите овесени ядки и варим, докато омекнат картофите.

След това сгъстяваме с царевичното брашно, което предварително разтваряме с малко от бульона на супата до кремообразна смес, за да не става на бучки царевичното брашно. Подправяме с черен пипер, кимион, сушените и ситно стрити джоджен, босилек и чубрица.

След около 5 минутки, като всички съставки се опознаят, изключваме котлона и щом поизстине малко, пасираме фино с пасатор. Поднасяме супата, докато е топла, по желание поръсена със сурови слънчогледови семки и малко грах.

Лесна крем супа от грах в консерва, чудесна комбинация с препечени пълнозърнести филийки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар