Фокача с кайсии

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
17/07/2019
"Докато има вкусни кайсии, ще има и уханни фокачи с кайсии "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се почистват, разполовяват, изважда се костилката. Нарязват се на резени.

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Сместа трябва да пада на панделка.

Добавя се сметаната, разбива се до гладка смес, а след това постепенно брашното и солта. Разбива се до еднородност.

Сместа се изсипва в квадратна форма 22х22 см или друга с подобен размер, покрита на дъното с хартия за печене, нека да излиза хартията извън формата за лесно изваждане на сладкиша.

Отгоре се подреждат кайсиите и се посипва с пудра захар.

Пече се на 180 градуса за 35-40 мин.

Изважда се фокачата от фурната, охлажда се за кратко и се изважда от формата. Поръсва се с пудра захар.

Източник: Zenzero&Limone

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар