Фокача с кайсии

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
17/07/2019
"Докато има вкусни кайсии, ще има и уханни фокачи с кайсии "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо259
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се почистват, разполовяват, изважда се костилката. Нарязват се на резени.

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Сместа трябва да пада на панделка.

Добавя се сметаната, разбива се до гладка смес, а след това постепенно брашното и солта. Разбива се до еднородност.

Сместа се изсипва в квадратна форма 22х22 см или друга с подобен размер, покрита на дъното с хартия за печене, нека да излиза хартията извън формата за лесно изваждане на сладкиша.

Отгоре се подреждат кайсиите и се посипва с пудра захар.

Пече се на 180 градуса за 35-40 мин.

Изважда се от фурната, охлажда се за кратко и се изважда от формата. Поръсва се с пудра захар.

Източник: Zenzero&Limone

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар