Начин на приготвяне
В купа пресейте 2 ч.ч. от брашното. Към него прибавете солта, захарта и бакпулвера, разбъркайте. В чаша сипете содата и налейте оцета, след като шупне прибавете олиото и топлата вода, разбъркайте.
Сипете сместа при брашното и разбъркайте, на етапи прибавете и останалото пресято брашно.
Намажете тава с олио, поставете тестото в нея и с намаслени ръце оформете тънка кора.
С нож за пица повърхностно направете леки ромбоидни разрези - като мрежа. С върха на вилица преминете през разрезите, това се прави, за да не се напука питката.
Намажете повърхността и с малко олио и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете до бледо-златист цвят за около 25-30 минути.
Извадете готовата питка и намажете с медена вода (разтворен меда във водата) и завийте веднага с чиста кърпа да се задуши за около 10 минути.