Пикантен качамак с кайма и чушки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114526
23/07/2019
"Няма скучен качамак, има майстор, който не знае как се прави пикантен качамак с кайма и чушки "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чушките на тънки лентички.

В тиган загрейте зехтина на умерена температура и запържете каймата за около 5 минути, като натискате с шпатула, докато я раздробите на трохи.

Добавете зеленчуците, ригана, кимиона и черния пипер. Овкусете със сол. Пържете още около 15 мин, като периодично разбърквате, и при готовност отстранете от котлона.

Загрейте бульона до завиране в тенджера. На тънка струйка добавете царевичния грис, като непрекъснато бъркате.

Варете качамака като бъркате между 5-7 минути и добавете маслото.

Разбъркайте до усвояването му и сипете качамака в тава или направо го разпределете в чинии за сервиране.

Гарнирайте с месната плънка, поръсете с пармезан и сервирайте.

Рецептата е адаптирана от hranene.framar.bg

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар