Език и шкембе с гъби в гювече

17/07/2019
"А понякога светът може да стане една идея по-хубав, защото някой ви е поканил да опитате една такава вкусотия "
Приготвяне65 мин.
Готвене20 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо391
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате до готовност езика и шкембето, след което ги нарязвате. Нарязвате гъбите на филийки и ги бланширате или задушавате в малко масло.

В тенджера задушавате до омекване ситно нарязана глава лук, прибавяте печената чушка и бланшираните гъби. Когато омекнат зеленчуците, прибавяте шкембето и езика, запържвате за кратко.

Заливате гъст доматен сок или разредено доматено пюре, овкусявате с подправките и оставяте да поври на тих огън. Сгъстявате ястоето с брашното, разтворено в чаша хладка вода.

Прехвърляте всички в глинен гювеч или в малки гювечета и запичате в загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути.

Не се притеснявайте да сложите гювечетата в загрята фурна, защото горещите продукти ще са уеднаквили температурата.

Голяма вкусотия се получава ви казвам!

Източник: Станимир Славов / ХАЙДЕ ДА Готвим Заедно от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар