Начин на приготвяне
Сварявате до готовност езика и шкембето, след което ги нарязвате. Нарязвате гъбите на филийки и ги бланширате или задушавате в малко масло.
В тенджера задушавате до омекване ситно нарязана глава лук, прибавяте печената чушка и бланшираните гъби. Когато омекнат зеленчуците, прибавяте шкембето и езика, запържвате за кратко.
Заливате гъст доматен сок или разредено доматено пюре, овкусявате с подправките и оставяте да поври на тих огън. Сгъстявате ястоето с брашното, разтворено в чаша хладка вода.
Прехвърляте всички в глинен гювеч или в малки гювечета и запичате в загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути.
Не се притеснявайте да сложите гювечетата в загрята фурна, защото горещите продукти ще са уеднаквили температурата.
Голяма вкусотия се получава ви казвам!
Източник: Станимир Славов / ХАЙДЕ ДА Готвим Заедно от Кулинарна мрежа