Кускус от спелта с доматен сос и малки кюфтенца

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор251831572
17/07/2019
"Сочни кюфтенца върху канапе от спелта - ето какво ще се хапва днес "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филията хляб в малко прясно мляко.

След това отделете корите и изстискайте. Натрошете я и прибавете към каймата. Добавете кимион, стрит кориандър, сол на вкус и объркайте каймата. Приберете в хладилник за 30 минути.

Нарежете лука на ситно, а моркова настържете на едро ренде. Загрейте зехтина и ги задушете в него, заедно с малко вода. Щом лука омекне добавете доматите. Добре е да използвате нарязани обелени домати. Прибавете малко захар, нарязания чесън и босилек. Оставете на котлона за кратко.

От каймата оформете малки кюфтенца. Добавете ги към доматения сос и гответе на слаб котлон за 12-15 минути.

В тенджера сложете 250 мл вода, 1 ч л. сол и 1 с.л. олио и оставете да заври. Махнете от котлона и прибавете кускуса от спелта.

Разбъркайте и похлупете съда, за да се абсорбира водата за 2-3 минути. Накрая добавете 2-3 с.л масло и разбъркайте с вилица, за да се отделят зрънцата.

Сервирайте ястието топло с листенца пресен босилек.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар