Начин на приготвяне
Една идейка от мен - надявам се да ви хареса, приготвих малки кюфтенца в доматен сос. Кюфтенцата са с кайма по желание (аз предпочитам телешка), но стават чудесни и със свинска.
Слагат се 3 с.л. пермезан на 450 г кайма, 3-4 скилидки чесън, 1 яйце и магданоз (една връзка), черно пиперче.
Доматена консерва, 450 грама магданоз /1 връзка/ в доматите... завират и се пускат кюфтенцата вътре.
За гарнитурата резенето е запечено на фурна и нарязано на едро ивички.
Салатата манголд е задушена за 10 минутки с малко водичка, след това овкусена със зехтин (разнообразих зелените салати).
Друга гарнитура - грах, моркови, киноа или спагети по желание...
Bкъщи тези кюфтенца с доматен сос са фаворитът и се харесва страшно много.
Колкото повече чесън и пармезан, толкова по-вкусни!