Свинско с дюли

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Свинско с дюли2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • дюли - 2 бр. (около 400 г)
  • масло - 80 г
  • канела - 1 щипка
  • карамфил - смлян
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на четири порции по около 150 г. Подправете със сол и черен пипер и запържете за кратко в половината мазнина силно сгорещена.

Загрейте и останалата мазнина и изпържете в нея дюлите, които предварително сте нарязали на едри резени и сте почистили от сърцевината.

В плитка тава наредете порциите свинско месо и около тях дюлите. Овкусете с канела, 3-4 пъпки карамфил 1 ч.ч. горещо вода и малко от мазнината от пърженето. Захлупете с капак или завийте с фолио и задушавайте в умерена фурна докато месото омекне.

Преди поднасяне наръсете с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: