Сиропирани охлювчета от бутер тесто

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1872912
20/07/2019
"Любимите ни сиропирани охлювчета, приготвени лесно от бутер тесто - и да не забравите да си запишете рецептата "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 686
  • Преглеждания за месеца5444
  • Преглеждания за седмицата4737
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • кафява захар - 4 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • орехи - 50 г (смлени)
  • чаени - 5 бр. бисквити (смлени)
  • бутертесто - 1 бр.
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме захарта, канелата, орехите и бисквитите и разбъркваме добре. Развиваме бутер тестото, поръсваме равномерно със сместа и навиваме на стегнато руло.

Режем на пръстени с ширина 1 см.

Нареждаме легнали охлювчетата върху тава покрита с хартия и печем в предварително загрята фурна.

Печем охлювчетата до приятен златист цвят.

Кипваме захарния сироп за 10 минути и добавяме лимоновия сок. Изстиналите охлювчета заливаме с горещия захарен сироп.

Оставяме охлювчетата за една нощ, за да се напоят добре. Чудесен празнични сладки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар