Турска супа от леща в тенджера под налягане

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11158286
18/07/2019
"Когато ви се хапва нещо вкусно и приготвено набързо, ние знаем точната рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо213
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате кафявата леща в тенджера под налягане и добавяте вода, която да е четири пръста над лещата.

Затваряте капака хубаво и поставяте на котлона. След половин час отваряте. Наливате още вода, ако има нужда.

Поставяте и другите съставки, които са един рендосан картоф червена леща, сол, чубрица, черен пипер, доматено пюре и червен пипер.

Бъркате и затваряте капака за още 15 минути.

Червената леща слагаме към края, а не в началото, защото бързо се сготвя (на пакета на продукта обикновено е посочено колко точно време му трябва).

Сервирате с магданоз, може и резенче лимон.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар