Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Турска супа от леща в тенджера под налягане

Турска супа от леща в тенджера под налягане

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Турска супа от леща в тенджера под налягане2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Когато ви се хапва нещо вкусно и приготвено набързо, ние знаем точната рецепта"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч. Кафява
  • червена леща - 1 ч.ч. турска
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • картофи - 1 бр.
  • магданоз
  • вода - 2 л приблизително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате кафявата леща в тенджера под налягане и добавяте вода, която да е четири пръста над лещата.

Затваряте капака хубаво и поставяте на котлона. След половин час отваряте. Наливате още вода, ако има нужда.

Поставяте и другите съставки, които са един рендосан картоф червена леща, сол, чубрица, черен пипер, доматено пюре и червен пипер.

Бъркате и затваряте капака за още 15 минути.

Червената леща слагаме към края, а не в началото, защото бързо се сготвя (на пакета на продукта обикновено е посочено колко точно време му трябва).

Сервирате супата от леща с магданоз, може и резенче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: