Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от леща в тенджера под налягане

Супа от леща в тенджера под налягане

Супа от леща в тенджера под налягане
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Ако сте гладни и не ви се чака, пригответе си супа от леща в тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • леща - 350 г
  • чесън - 3 скилидки
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • чушки - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1/2 к.ч. смлени
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сипете лещата в тенджера под налягане. Добавете накълцаните морков, лук и чушка към нея. Овкусете с червен пипер, сол и сипете олиото.

Долейте 2 л вода и затворете капака. Варете лесната супа от леща на първа степен. След 10 минути изпуснете клапата - да почне да излиза пара.

След това отворете капак, долейте още вода, ако трябва, добавете чубрицата и доматите.

Варете постната леща още 8 минути и след като махнете от котлона, сипете чесъна, нарязан.

Поръсете готовата супата от леща в тенджера под налягане с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: