Оризова яхния с кюфтенца

Мария СимоваМария СимоваГуру116658109514
18/07/2019
"Вкусотии от кухнята на баба, които винаги ще са ни вкусни, винаги "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 511
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука, моркова и чушките на кубчета. В тенджера нагрейте олиото и добавете нарязания зеленчук, запържете до омекване.

Добавете обелените и нарязани предварително домати на малки кубчета и захарта, разбъркайте и прибавете измития и добре прецеден ориз.

Налейте водата и оставете ястието да заври на бавен огън. От каймата оформете малки кюфтета и ги пуснете в заврялото ястие.

Оставете ястието да къкри на бавен огън за около 20-25 минути. Извадете готовото ястие и поръсете с черен пипер и чубрица на вкус, при сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар