Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и се нарязват на кубчета. Лукът и морковът се обелват и нарязват на дребно.
В тенджера се изсипва олиото, добавят се поетапно лук, морков и тиквичките. Зеленчуците се поръсват с малко сол и се задушават до омекване.
Добавя се измитият и отцеден от водата ориз и едро нарязания чесън, разбърква се няколко минути и се налива топлата вода.
След като оризът се свари напълно, супата се отстранява от огъня. От нея се отделя малко в купичка, изчаква се леко да поизстине и сме смесва с разбитото кисело мляко и яйце. Готовата застройка се изсипва в супата при непрекъснато бъркане.
Супата от тиквички се подправя със сол и черен пипер на вкус и се поднася поръсена с магданоза.
Добър апетит!