Телешко с жълт фасул и пресни картофки

19/07/2019
"Вкусна гозба, приготвена с много любов и много желание, ще намери място на трапезата на всеки дом "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо839
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 консерва /може да замените и със прясно свинско/
  • лук - 1 глава кромид
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • фасул - 300 г жълт
  • картофи - 600 г пресни или 2 бр.средно големи картофа
  • чесън - 2 склидки
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера с олио запържих, лука, морковите и картофите, добавих 2 ч.л.червен пипер.

Като се позапържиха зеленчуците, долях вода малко над нивото на зеленчука, два настъргани на ренде домата и виното, като след завиране, прибавих, почистеният и нарязан жълт фасул и скилидките чесън.

Намалих степента на котлона и оставих зарзавата да се свари на бавен огън.

Част от картофите пюрирах и върнах обратно.

Добавих консервираното месо, овкусих със, сол, ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар