Начин на приготвяне
Измиват се тиквичките, подсушават се и през ренде мандолина се нарязват на тънки ленти. Добре е тиквичките да са по-големи, за да се получат по-широки ленти.
В купа се смесва рикота, крема сирене, малко наситнени стръкове от магданоз и копър, сол, черен пипер на вкус, червен пипер и се поръсва с чесън на прах. Цялата смес хубаво се разбърква.
Взима се лента тиквичка и се слага в по-широката ѝ част 1 ч.л. от сместа. Завива се на руло. Подреждат се в намаслена със зехтин тавичка за печене едно до друго. В блендер се смилат доматите, няколко стръка магданоз и копър, сол и малко струйка зехтин.
Доматената смес се изсипва върху тиквичките, разпределя се. Долива се и малко вода. Поръсва се със струйка зехтин.
Пече се на 180 градуса за около 30 мин. Изважда се от фурната и се посипва настърган пармезан, връща се, да се допече за още около 10-15 мин. до златисто. Изважда се от фурната, охлажда се за 15 мин. и се сервира.
По идея на Люси Евтимова от Lussi's World Of Artcraft.
По рецепта се добавя настърган кашкавал около 150-200 г. Поръсих с настърган пармезан, но смятам, че по-добре ще бъде с настърган кашкавал, който приятно се разтапя по време на печенето.